Voor het groepskamperen op Landgoed De Hoenderkamp zijn kampregels opgesteld.
We gaan er van uit dat de kampregels besproken worden met de mede teamleden en de kamperende groepsleden. Op het aanvraag formulier wordt instemming met de kampregels gevraagd. Door het betalen van het kampgeld wordt er eveneens ingestemd met de kampregels.
Het terrein
Aankomst
Voordat het kampterrein wordt opgebouwd is de kampleiding verplicht zich te melden op de Jachtweg 2, 7255 NS Hengelo. Je kunt pas op de terreinen na 14.00 uur. Het parkeerterrein van de kampeerterreinen bevindt zich aan de Venneweg (zie kaartje).
Laden en lossen
Laden en lossen van vrachtauto’s en containers kan alleen op de parkeerplaats gelegen aan de Venneweg (zie kaartje). Containers kunnen op de parkeerplaats geplaatst worden.
Vervoer op het terrein
Neem zelf een handkar of kruiwagen mee voor het transport op het terrein.
Hudo
Aan de bosrand bij aankomst meteen een hudo graven. Verwijder eerst de grasplaggen en gebruik deze aan het eind weer voor het afdekken. WC papier en andere resten mogen nergens in het bos worden teruggevonden.
Parkeren
Auto’s, trailers en opslag containers moeten op de parkeerplaats worden geparkeerd. 1 auto voor calamiteiten mag op het terrein geparkeerd worden. De helling van de Vossebult is geen parkeerplaats.
Achterlaten van het terrein
De terreinen grenzen aan voor wandelaars opengestelde paden. Laat niets van waarde in de tent of auto. De eigenaar van het terrein is niet verantwoordelijk voor vermiste spullen. De tenten, bagage en bouwwerken zijn in een staat, dat bij regen, onweer of storm alles droog en vast blijft staan.
Geulen graven
Rondom de tenten en op de velden mag niet gegraven worden. Voor afwateren van tenten is wrikken in de grond voldoende.
Opruimen
Zorg dat het kampterrein te allen tijde opgeruimd is. Levensmiddelen en huisvuil zodanig opruimen dat bosdieren of insecten er niet van kunnen eten.
Pionieren
De bomen moeten beschermd worden met jute zakken.
Je mag geen spijkers in de bomen slaan. Pionierhout is niet op het terrein aanwezig.
Nachtelijke stilte
De nachtelijke stilte gaat in om 22.00 uur tot 7.00 uur.
Nachtspelen
Nachtspelen mogen niet in de buurt van de Natuurkampeerterrein de Konijnenwei of in de buurt van huizen.
Nachtspelen met olie lampen is niet toegestaan ( ivm brandgevaar.) Neem zaklampen mee.
Geluidsoverlast
Zorg dat je groep niet aan geluidsoverlast doet. Denk aan de medekampeerders.
Stroomgenerators
Deze zijn niet toegestaan op de kampeerterreinen
Alcohol en drugs
Alcohol is uitsluitend toegestaan boven de 18 jaar. Hierbij gaan wij er vanuit dat de leiding zijn verantwoordelijkheid kent.
Huisdieren
Het is niet toegestaan om huisdieren mee te nemen naar het kampterrein.
Vertrek
Bij vertrek is de groep verplicht zich af te melden. Het terrein wordt gecontroleerd.
Water
Pomp
Bij de pomp mag alleen water worden gehaald. Bij de pomp mag niet gewassen worden .Tanden poetsen kan ook niet bij de pomp. Spelen bij de pomp mag ook niet.
De grote Vijver
De vijver is niet toegankelijk voor spelen langs de oevers. Zwemmen en varen in deze vijver is niet toegestaan.
Stoken, koken en roken
Afval
Er wordt alleen normaal huishoudelijk afval geaccepteerd. We gaan er vanuit wat je meeneemt naar het kampterrein neem je ook mee terug. Dat betekent Landbouwplastic, kapotte stoelen, tenten en stokken etc. wordt mee terug genomen. Glas in de glascontainer in de dorpen. Dopjes, kurken en blikjes dienen opgeraapt en opgeruimd te worden.
Blusmateriaal
Ieder groep zorgt voor eigen brandblusser. Bij iedere tafelvuur dient minimaal 2 emmers water en een emmer zand te staan.
As en houtresten
As en houtresten mogen niet in het bos worden worden verspreid. Zorg dat er zo weinig mogelijk asresten overblijven door goed te stoken. Restanten hiervan kunnen dan in de hudo worden weggegooid.
Barbecue
Gasbarbecue is alleen toegestaan.
Brandhout
Uitsluitend loofhout mag hiervoor gesprokkeld worden in het bos. Dode bomen en verder staand hout mogen niet gekapt worden. Stookhout (loofhout) wordt ook ter beschikking gesteld door de beheerder.
Kampvuren
Grondvuren zijn niet toegestaan
Kookvuren
Tafelvuur mogen alleen gebruikt worden als kookvuur. Zorg voor een goede constructie. Er kan een stookverbod worden afgekondigd.
Kooktoestellen
Zorg dat je altijd voldoende kooktoestellen meeneemt. Je kunt er niet vanuit gaan dat er altijd op houtvuur gekookt kan worden. Als de kooktoestellen op gas werken dan dienen de gasslangen in goede staat te zijn en niet ouder zijn dan 2 jaar. Op een goedgekeurde gasslang staat het productiejaar.
Roken
Sigarettenpeuken mogen niet in het bos worden gegooid. Maak een verzamelplaats voor de peuken.
(conservenblik met zand) In zeer droge tijden kan zelfs een rookverbod worden opgelegd.